Aktualności

1proc 2017 swit jpg

PRZEKAŻ 1% na Jeevodaya


1% z Państwa podatku na Ośrodek Rehabilitacji Trędowatych Jeevodaya w Indiach. Nadal zbieramy za pośrednictwem Pallotyńskiej Fundacji Misyjnej Salvatti.pl

Aby wesprzeć Ośrodek Jeevodaya, należy wpisać nr KRS:  0000309499, to jest numer Salvatti.pl,

a w rubryce „cel szczegółowy” należy wpisać:

INDIE lub TRĄD



więcej

WN 2014 kartkaNikt z nas nie żyje dla siebie
i nikt nie umiera dla siebie;
jeżeli bowiem żyjemy, żyjemy dla Pana;

jeżeli zaś umieramy, umieramy dla Pana
                                                  Rz 14,7-8


Życzymy, aby Święta Wielkanocne

przyniosły pokój

nie tylko wszędzie tam,

gdzie nadal toczą się bratobójcze wojny,

ale każdemu ludzkiemu sercu.

Pokoju, radości

oraz wzajemnej braterskiej życzliwości.


więcej

05.104.2017

Smaki Indii

1 kwietnia odbyły się warsztaty kulinarne pod nazwą: Smak Indii. Uczestnicy kursu pod czujnym okiem Marianny Danty i Savitri Sahu, dwóch mieszkanek Jeevodaya, które aktualnie przebywają w Polsce, mieli okazję nauczyć się przygotowania indyjskich potraw: curry z kurczaka, dhal z soczewicy, aloo chan sabdźi (danie z ciecierzycą i ziemniakami). Wspólnie też usmażyli indyjskie placki poori i przyrządzili indyjski pudding ryżowy kheer. Podczas warsztatów można było dowiedzieć się, jakie właściwości lecznicze posiadają przyprawy stosowane w kuchni indyjskiej, m.in. chili, kurkuma czy kolendra. Szczególnym zainteresowaniem cieszyła się herbata zaparzona na sposób indyjski, masala-czaj, z dodatkiem imbiru, kardamonu i goździków. Przez kilka godzin w


więcej

smaki Indii

31.03.2017

„Smak Indii” – WARSZTATY KULINARNE


JUTRO - rozpoczynamy 3. edycję spotkań.

W ramach promowania kultury Indii, uczestnicy warsztatów poznają tajniki kuchni indyjskiej oraz poszerzą swoją wiedzę na temat właściwości, również zdrowotnych, przypraw używanych w Indiach.

Jak zapowiadano wcześniej, warsztaty poprowadzi Divya (Mary Anna) Danta, która pochodzi z Ośrodka Jeevodaya, a przebywa aktualnie wraz z Savitri (Partrycją) w Polsce. Wspólnie przyrządzimy dwa rodzaje „sabdźi” z ryżem, dal, herbatę masala-czaj i deser. Zaproponowane przez nas potrawy będą oryginalne, pikantne i niezwykle aromatyczne.


Warsztaty odbędą się jutro, w sobotę, 1.04.br. w godz. 10.00-14.00 w siedzibie Fundacji, przy ul. Młodnickiej 34 w Warszawie. Jutro wolnych miejsc brak. (AN)

więcej

Partnerzy
Przekaż 1%

Program do rozliczania PIT 2014 online - e-pity 2014

 przekaż 1%

na

Jeevodaya


za pośrednictwem


Pallotyńskiej Fundacji Misyjnej


Salvatti.pl


KRS: 0000309499


w rybryce:


"cel szczegółowy"


WPISZ:


INDIE lub TRĄD



AKCJE W TOKU


Wpłaty

można przeznaczyć na:


"Ośrodek Jeevodaya"


"Trąd"


"Tacy Sami"
/pomoc osobom niepełnosprawnym/


"Dzieciom Ukrainy"


"Pomoc dla Andrieja"


"Pomoc na Wschód"


"Wspaniali-Dojrzali"


"Ja, Uchodźca"


Smaki Indii

 

lub


cele statutowe Fundacji


ZOBACZ!