• image1.jpg
  • image2.jpg
  • image3.jpg
  • image4.jpg
  • image5.jpg
  • image6.jpg
  • image7.jpg
  • image8.jpg
  • image9.jpg
  • image10.jpg
  • image11.jpg
  • image12.jpg
  • image13.jpg
  • image14.jpg
  • image15.jpg
Aktualności

WN 2014 kartkaNikt z nas nie żyje dla siebie
i nikt nie umiera dla siebie;
jeżeli bowiem żyjemy, żyjemy dla Pana;

jeżeli zaś umieramy, umieramy dla Pana
                                                  Rz 14,7-8


Życzymy, aby Święta Wielkanocne

przyniosły pokój

nie tylko wszędzie tam,

gdzie nadal toczą się bratobójcze wojny,

ale każdemu ludzkiemu sercu.

Pokoju, radości

oraz wzajemnej braterskiej życzliwości.


05.104.2017

Smaki Indii

1 kwietnia odbyły się warsztaty kulinarne pod nazwą: Smaki Indii. Uczestnicy kursu pod czujnym okiem Marianny Danty i Savitri Sahu, dwóch mieszkanek Jeevodaya, które aktualnie przebywają w Polsce, mieli okazję nauczyć się przygotowania indyjskich potraw: curry z kurczaka, dhal z soczewicy, aloo chana sabdźi (danie z ciecierzycą i ziemniakami). Wspólnie też usmażyli indyjskie placki poori i przyrządzili indyjski pudding ryżowy kheer. Podczas warsztatów można było dowiedzieć się, jakie właściwości lecznicze posiadają przyprawy stosowane w kuchni indyjskiej, m.in. chili, kurkuma czy kolendra. Szczególnym zainteresowaniem cieszyła się herbata zaparzona na sposób indyjski, masala-czaj, z dodatkiem imbiru, kardamonu i goździków. Przez kilka godzin w


smaki Indii

31.03.2017

„Smaki Indii” – WARSZTATY KULINARNE


JUTRO rozpoczynamy 3. edycję spotkań.

W ramach promowania kultury Indii, uczestnicy warsztatów poznają tajniki kuchni indyjskiej oraz poszerzą swoją wiedzę na temat właściwości, również zdrowotnych, przypraw używanych w Indiach.

Jak zapowiadano wcześniej, warsztaty poprowadzi Divya (Mary Anna) Danta, która pochodzi z Ośrodka Jeevodaya, a przebywa aktualnie wraz z Savitri (Partrycją) Sahu w Polsce. Wspólnie przyrządzimy dwa rodzaje „sabdźi” z ryżem, dal, herbatę masala-czaj i deser. Zaproponowane przez nas potrawy będą oryginalne, pikantne i niezwykle aromatyczne.


Warsztaty odbędą się jutro, w sobotę, 1.04.br. w godz. 10.00-14.00 w siedzibie Fundacji, przy ul. Młodnickiej 34 w Warszawie. Wolnych miejsc brak. (AN)

Fundacja Heleny Pyz - Świt Życia

ul. Młodnicka 34, 04-239 Warszawa

tel. 22 673 02 65  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. 

KRS 0000404982

NIP 9522117125

REGON 145918470

ZMIANA konta bankowego

na Bank: BGŻ BNP Paribas

PLN 39 2030 0045 1110 0000 0389 5020