• image1.jpg
  • image2.jpg
  • image3.jpg
  • image4.jpg
  • image5.jpg
  • image6.jpg
  • image7.jpg
  • image8.jpg
  • image9.jpg
  • image10.jpg
  • image11.jpg
  • image12.jpg
  • image13.jpg
  • image14.jpg
  • image15.jpg
News

1proc 2017 swit jpg

PRZEKAŻ 1% na Jeevodaya


1% z Państwa podatku na Ośrodek Rehabilitacji Trędowatych Jeevodaya w Indiach nadal zbieramy za pośrednictwem Pallotyńskiej Fundacji Misyjnej Salvatti.pl

Aby wesprzeć Ośrodek Jeevodaya należy wpisać nr KRS:  0000309499, to jest numer Salvatti.pl,

a w rubryce „cel szczegółowy” należy wpisać:

INDIE lub TRĄD



WN 2014 kartkaNikt z nas nie żyje dla siebie
i nikt nie umiera dla siebie;
jeżeli bowiem żyjemy, żyjemy dla Pana;

jeżeli zaś umieramy, umieramy dla Pana
                                                  Rz 14,7-8


Życzymy, aby Święta Wielkanocne

przyniosły pokój

nie tylko wszędzie tam,

gdzie nadal toczą się bratobójcze wojny,

ale każdemu ludzkiemu sercu.

Pokoju, radości

oraz wzajemnej braterskiej życzliwości.


05.104.2017

Smaki Indii

1 kwietnia odbyły się warsztaty kulinarne pod nazwą: Smaki Indii. Uczestnicy kursu pod czujnym okiem Marianny Danty i Savitri Sahu, dwóch mieszkanek Jeevodaya, które aktualnie przebywają w Polsce, mieli okazję nauczyć się przygotowania indyjskich potraw: curry z kurczaka, dhal z soczewicy, aloo chana sabdźi (danie z ciecierzycą i ziemniakami). Wspólnie też usmażyli indyjskie placki poori i przyrządzili indyjski pudding ryżowy kheer. Podczas warsztatów można było dowiedzieć się, jakie właściwości lecznicze posiadają przyprawy stosowane w kuchni indyjskiej, m.in. chili, kurkuma czy kolendra. Szczególnym zainteresowaniem cieszyła się herbata zaparzona na sposób indyjski, masala-czaj, z dodatkiem imbiru, kardamonu i goździków. Przez kilka godzin w


smaki Indii

31.03.2017

„Smaki Indii” – WARSZTATY KULINARNE


JUTRO rozpoczynamy 3. edycję spotkań.

W ramach promowania kultury Indii, uczestnicy warsztatów poznają tajniki kuchni indyjskiej oraz poszerzą swoją wiedzę na temat właściwości, również zdrowotnych, przypraw używanych w Indiach.

Jak zapowiadano wcześniej, warsztaty poprowadzi Divya (Mary Anna) Danta, która pochodzi z Ośrodka Jeevodaya, a przebywa aktualnie wraz z Savitri (Partrycją) Sahu w Polsce. Wspólnie przyrządzimy dwa rodzaje „sabdźi” z ryżem, dal, herbatę masala-czaj i deser. Zaproponowane przez nas potrawy będą oryginalne, pikantne i niezwykle aromatyczne.


Warsztaty odbędą się jutro, w sobotę, 1.04.br. w godz. 10.00-14.00 w siedzibie Fundacji, przy ul. Młodnickiej 34 w Warszawie. Wolnych miejsc brak. (AN)

Partners
  • logo-napis.jpg
  • logo-Salvatti.jpg
JGLOBAL_ZBIORKA
Kalendarz 2014 - 24

DZIĘKUJEMY

wszystkim,
którzy 
przekazali

 1%
na
Jeevodaya

AKCJE W TOKU

Wpłaty

można przeznaczyć na:

KLIKNIJ!

poniżej są aktualne

PROJEKTY

"Ośrodek Jeevodaya"

"Trąd"

"Dach nad Jeevodaya"

 

 

 a zawsze można na

cele statutowe Fundacji


Fundacja Heleny Pyz - Świt Życia

ul. Młodnicka 34, 04-239 Warszawa

tel. 22 673 02 65  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

KRS 0000404982

NIP 9522117125

REGON 145918470

ZMIANA konta bankowego

na Bank: BGŻ BNP Paribas

PLN 39 2030 0045 1110 0000 0389 5020